Wednesday, September 28, 2011

*Το νέο logo του μουσείου Ακρόπολης

Με λίγες μέρες καθυστέρηση είδαμε το νέο λογότυπο του μουσείου Ακρόπολης, που αντικατέστησε το αρχικό logo, σχεδιασμένο απο το αρχιτεκτονικό γραφείο του Bernard Tschumi.


Το νέο logo έχει ήδη δεχτεί αρκετή κριτική καθώς μοιάζει να είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών, βγαλμένο από μια άλλη εποχή. Σύμφωνα με το designmag που δημοσιεύει την επίσημη ανακοίνωση του μουσείου:

Η σύνθεση του νέου σήματος ακολουθεί τη λογική ενός οπτικά απλού και ευνόητου, διακριτού, παντού και πάντοτε, σχεδίου με κρυφή, συμβολική αξία: Σε πρώτο επίπεδο, το γράμμα Α σε παραδοσιακή χάραξη, εξεικονίζει την μεγάλη, κλασική σημασία του μνημείου. Σε δεύτερο επίπεδο, το γράμμα Μ σε μοντέρνα γραμμή και πλάγια, κινητική θέση, υποδηλώνει το νέο Μουσείο και τον δυναμισμό του.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα? Ή μήπως το γράμμα Α σε μια αυστηρή, παλιομοδίτικη γραμματοσειρά δεν παραπέμπει με κανένα τρόπο στη ραδινότητα και την ομορφιά του μνημείου? Και το γράμμα Μ μήπως είναι δυσδιάκριτο και περιπλέκει το λογότυπο? Είναι κρίμα όταν υπάρχουν τόσοι γραφίστες και designers στην Ελλάδα, που έχουν διακριθεί για τη δουλειά τους να επιλέγεται αυτό το logo ως σύμβολο του νέου μουσείου της Ακρόπολης.

Για τα χρώματα ούτε λόγος.. Δείτε το σχετικό άρθρο στη Lifo: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/26579 και κυρίως μην χάσετε τα σχόλια!! 

No comments:

Post a Comment